Dikiş kaynak makinasını diğer punta makinalarından ayıran özelliği farklı çalışma mantığıdır. Dikiş kaynağın çalışma mantığı dönen bakır diskler arasında iki metalin döndürülerek sürekli veya kesik kesik kaynak yapabilmesidir.

Nokta kaynakta olduğu gibi bakır diskler kaynatılacak malzemelerin üzerine baskı yapar ve redüktör yardımıyla döndürülen disklere uygulanan akım sayesindekaynak yapar. Birleştirilecek metallarin başından başlayarak otomatik olarak sonuna kadar dikiş kaynağı yapar. Elektrotlar disk şeklindedir ve malzeme aralarından geçerken döndürülür. Bu elektrotlar uzun süreli kaynak yapmak için malzeme ile sürekli temas halinde kalmalıdır.

Kaynak transformatörü düşük voltaj yüksek amper vererek AC (Alternatif akım) enerji üretir. İş parçası diskler arasında döndürülürken iş parçalarının direncinden fazla akım verilerek ve kaynak çekirdeği oluşturularak ve bu sürekli tekrar edilerek kaynak işlemini bitirir. Herhangi bir ek malzemeye ihtiyaç duymaz ve birçok kaynak şekline göre daha sağlam dikiş kaynağı yapar.

dikiskaynakcalismaKullanım Alanları

  • Depo İmalatı
  • Güneş enerji sistemleri
  • Kazan İmalatı
  • Kova İmalatı
  • Filitre İmalatı
  • Beyaz Eşya Sanayi gibi bir çok kullanım alanı mevcuttur.

Paslanmaz, DKP, galvaniz ve HRP sacları için uygundur. Bu malzemeleri dikiş kaynağı yapılabilir.

Dikiş kaynak makinası hem enine hemde boyuna olarak imal edilebilir. Enine dikiş kaynak makinalarında depo dibi ve kapak dikiş kaynağını yapabilirsiniz. Boyuna dikiş kaynak makinası ile iki sacı kıvırarak boyuna bir biçimde silindir haline getirebilirsiniz.

dikiskaynakDikiş kaynağının gücü kaynatacağınız malzemenin cinsi, kalınlığı ve uzunluğu ile doğru orantılı olarak değişmektedir. 30 KVA’dan 250 KVA’ya kadar çeşitleri vardır.

Alıntı: http://www.zpunta.com/